I CURSA TRAIL-NORDIC COVES BLANQUES 2021

Fecha:

29/05/2021

17:30

Precio:

10 - 12 €

Lugar:
Organizador:

Ajuntament de Pollença

Ubicación:

 

I CURSA TRAIL-NORDIC COVES BLANQUES

COPA BALEARS 2021

 

El traçat es desenvolupa pels entorns de la Cala Sant Vicenç, passant pels seus punts més emblemàtics com Can Botana, Coves Blanques, el Maressar.

Dades tècniques

Distància: 11,8 Km

Desnivell: 227 metres

Hora de sortida: 17:30

Lloc de sortida i arribada: Aparcament de Cala Molins

Avituallaments: 1 + meta

Inscripcions

Les inscripcions a la cursa tindran un preu de 10€.

No federats 15€

Totes aquelles baixes s’han de comunicar a info@elitechip.net

 

Descripció del recorregut :

El recorregut  ha estat homologat per els tècnics de la federació, adaptat per a competicions de marxa nòrdica i està absent de perills objectius en tot el seu traçat. Es tracta d’un itinerari circular d’11,8 Km amb un desnivell de 227 metres.

El punt de partida serà a Cala Molins, des d’on els participants aniran cap al bosc de Can Botana on hi faran una volta. A continuació, aniran cap a la zona del Maressar i començar la pujada cap a Coves Blanques on hi haurà el punt més alt del recorregut. En baixar, es fa un recorregut urbà i, finalment, pujar fins a dalt de Cala Carbó i tornar arribar a meta.

 

 

Normativa

1.       La cursa es regeix pel reglament de marxa nòrdica de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada.

2.       Material obligatori:

 

 • Calçat adequat
 • Tassó o equivalent
 • Mascareta quirúrgica x2

 

3.       Tots els envoltoris aniran marcats amb el número de dorsal.

4.       Està totalment prohibit rebre ajuda externa durant tot el recorregut.

5.       Es cas d’alerta vermella meteorològica es suspendrà la cursa.

6.       Hi haurà servei de guarda-roba.

7.       El brifing es farà online i s’enviarà per correu electrònic a tots els participants.

8.       S’hauran de seguir i respectar totes les mesures sanitàries relatives a la COVID-19 i a més, 15 minuts abans de la sortida es farà presencial.

 

Seguretat

La cursa no estarà tancada a la circulació però si que estarà controlada per el personal voluntari durant l’única part a on el recorregut passa per la carretera, amb molt poc transit.

No serà responsabilitat de l’organització les incidències provocades per malalties o patologies prèvies, negligència, comportament imprudent, durant els desplaçaments previs o posteriors de la cursa.

La prova és autoritzada per la Federació Balear de Muntanya i Escalada i per tant, l’assegurança d’accident cobrirà a tots els participants amb fitxa federativa vàlida. Els participants sense fitxa federativa disposaran d’assegurança obligatòria d’accidents amb un increment del preu a la seva inscripció.

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d’enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de muntanya i Escalada, amb còpia a Elitechip i al Club organitzador. Només se retornarà el 70 % de la inscripció. Per retornar els doblers de la inscripció serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no es retornarà.

Mesures COVID-19

Lliurament de dorsals:

Serà obligatori l’ús de la mascareta en el moment de recollir els dorsals, tant per el competidors/es com per el personal voluntari.

L’organització col·locarà dues taules per afavorir el procés i per evitar les coes. Així i tot, es delimitarà amb cinta la distància de seguretat per mantenir-se a la fila d’espera.

Sempre abans de la recollida de dorsals els participants s’hauran de fer les mans netes amb gel hidroalcohòlic.

Serà imprescindible acceptar la declaració de salut en el moment de realitzar la inscripció.

El breafing o xerrada tècnica:

Tota la informació sobre la cursa estarà ben explicada a la web d’inscripcions. De totes maneres, l’organització es compromet a fer-la arribar, juntament amb les mesures COVID-19, per correu a tots els participants.

La zona de sortida i arribada:

La sortida es farà amb el sistema “Roller start”. Es col·locaran els participants en calaixos de 25 amb la separació de seguretat entre ells. Cada calaix sortirà amb un minut de diferència.

A la zona de sortida tothom haurà de dur la mascareta que es podran llevar uns segons abans de la sortida.

Es delimitaran molt les zones. El públic, que sempre ha de dur mascareta, es trobarà situat a una distància considerable dels participants.

A l’arribada, no hi haurà avituallament ni el “tercer temps” que era el moment de germanor i per comentar la cursa entre els companys competidors. Es donarà una bossa a cada competidor amb l’avituallament corresponent. El personal voluntari de la cursa s’encarregarà d’evitar l’acumulació de competidors en aquesta zona.

Lliurament de premis:

Els escalons del podi estaran separats amb la distància de seguretat. Els guanyadors hauran de portar la seva mascareta posada en tot moment. Ells mateixos agafaran el premi corresponent abans de pujar al podi i fer-se la foto.

Horaris

Recollida de dorsals – 16:30

Control de dorsals – 17

Brifing tècnic – 17:15

Sortida – 17:30

La prova es desenvoluparà sota l’observació dels àrbitres i personal de l’organització de la cursa que farà complir el reglamenta en vigor per l’any 2021.

Lliurament de premis a les 20 hores.

Avituallament:

A la zona de sortida-arribada hi haurà aigua i fruita.  Ho podran fer servir a la finalització de cada volta. Els competidors utilitzaran el seu propi tassó i en cap moment tocaran els dispensadors.

Limitacions:

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se´n del mateix. Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa i sancionats. També serà motiu de sanció el corredor que deixi brutor o envasos al seu pas.

Premis:

Seran premiats als tres primers de cada categoria tant a les masculines com les femenines.

 • Categoria Absoluta: Tots els participants majors de 16 anys.
 • Categoria Júnior: de 16 a 17 anys, que compleixin els 16 i no compleixin els 18 anys l’any de referència.
 • Categoria Promesa: 18 a 23 anys, és a dir que compleixin els 18 i no compleixin els 24 anys l’any de referència.
 • Categoria Sènior: 24 a 39 anys. Que compleixin els 24 i no compleixin els 40 l’any de referència.
 • Categoria Veterana A: de 40 a 49 anys que compleixin els 40 i no compleixin els 50 l’any de referència.
 • Categoria Veterana B: de 50 a 59 anys. Que compleixin els 50 i no compleixin els 60 l’any de referència.
 • Categoria Veterana C: de 60 a 99 anys. Que compleixin els 50 i no compleixin els 60 l’any de referència.
 • Categoria Veterana d: de 70 anys complerts l’any de referència, en endavant.